Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/howpark/domains/howpark.nl/public_html/db.php on line 2
Nok verhogende dakkapel plaatsen - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Nok verhogende dakkapel plaatsen


Je kunt niet op elke woning een dakkapel met platdak plaatsen, bijvoorbeeld niet op een woning met een lage zolder. De enige oplossing is dan een nok verhogende dakkapel. Het gros van de nok verhogend...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Nok verhogende dakkapel plaatsen
Maurice (29-10-2015 21:31)
2682
0

Nok verhogende dakkapel plaatsen

Je kunt niet op elke woning een dakkapel met platdak plaatsen, bijvoorbeeld niet op een woning met een lage zolder. De enige oplossing is dan een nok verhogende dakkapel. Het gros van de nok verhogende dakkapellen wordt geplaatst op zolders met een stahoogte tussen 1,5 en 1,8 meter, dit zijn vaak woningen die zijn gebouwd voor de jaren tachtig. Een nok verhogende dakkapel kan soms worden voorkomen, door de gewenste dakkapel helemaal in de nok te plaatsen, maar doorgaans verlenen gemeenten hier geen toestemming voor.

Kenmerken nok verhogende dakkapel


Uiteraard zijn nok verhogende dakkapellen duurder dan dakkapellen met platdak, ook zijn zij altijd vergunningsplichtig. De meeste nok verhogende dakkapellen worden op woningen geplaatst met een dakhelling van ongeveer 30 graden. Daarnaast wordt de dakconstructie gevormd door 2 tot 3 gordingen (verticale balken) en een spant (lengte balken). Het komt regelmatig voor dat de vloer slecht geconstrueerd is, daarom vragen gemeenten vragen bij een vergunningsaanvraag om vloerberekeningen, naast de reguliere dakconstructieberekeningen.

Gemeenten zijn redelijk streng bij de vergunningsaanvraag voor een nok verhogende dakkapel. Overigens betitelen gemeenten een nok verhogende dakkapel als dakopbouw. Je hebt mazzel als jouw buren al een nok verhogende dakkapel hebben geplaatst, want deze geldt dan als trendsetter en jouw vergunningsaanvraag wordt hier door vergemakkelijkt.

Verlegde nok dakkapel en nokverhoging

Nok verhogende dakkapellen kunnen worden onderverdeeld in verlegde nok dakkapellen en nokverhogingen. Laatst genoemde is duurder, maar zorgt ook voor meer ruimtewinst. Bij een verlegde nok dakkapel wordt slechts de voor- of achterzijde verhoogd, bij een nokverhoging worden beide zijden verhoogd, dus de hele zolder wordt verhoogd. Het prijsverschil tussen een verlegde nok dakkapel en nokverhoging is ongeveer 30% en het prijsverschil tussen een nokverhoging en dakkapel met platdak is ongeveer 70%. In de prijs is het plaatsen van de dakkapel en de vergunningsaanvraag wel meegenomen.

Gelijk aan dakkapellen met platdak worden nok verhogende dakkapellen bekleed met Trespa of kunststof schroten en dakrandpanelen. Tevens wordt elke nieuwe nok verhogende dakkapel uitgevoerd met hoogwaardige kunststof kozijnen. Nok verhogende dakkapellen worden zowel prefab als traditioneel geplaatst en hebben een breedte van 5 tot 6 meter, dit komt overeen met de breedte van een doorsnee woning. De levertijd van verlegde nok dakkapellen en nokverhogingen bedraagt 8 tot 12 weken, dit hangt ondermeer af van de vergunningsaanvraag.

Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten