Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/howpark/domains/howpark.nl/public_html/db.php on line 2
Informatie over aluminium kozijnen - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Informatie over aluminium kozijnen


De meeste mensen hebben minder kennis over aluminium kozijnen dan over houten en kunststof kozijnen. Aluminium kozijnen zijn ook minder populair dan kozijnen van hout en kunststof. Wanneer wordt gekoz...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Informatie over aluminium kozijnen
Maurice (29-10-2015 21:30)
1497
0

Informatie over aluminium kozijnen

De meeste mensen hebben minder kennis over aluminium kozijnen dan over houten en kunststof kozijnen. Aluminium kozijnen zijn ook minder populair dan kozijnen van hout en kunststof. Wanneer wordt gekozen voor aluminium kozijnen, dan is dat vanwege het uiterlijk en natuurlijk de stevigheid, sommigen zouden het elegantie en degelijkheid willen noemen. Overigens werden aluminium kozijnen een halve eeuw geleden meer gebruikt dan houten kozijnen, kunststof kozijnen bestonden nog niet.

Voordelen aluminium kozijnen
Nu volgt een kleine opsomming van de voordelen van aluminium kozijnen.

  • Aluminium is van nature een duurzaam materiaal, dit werkt door in de kozijnen.
  • Je hebt bij aluminium kozijnen geen hinder van grote hoeveelheden stof en vuil, dit komt door de zeer geringe elektrostaticiteit.
  • Het onderhoud bij aluminium kozijnen is minimaal, een enkele keer smeren en schroeven aandraaien is voldoende.
Nadelen aluminium kozijnen

Nu volgt een kleine opsomming van de nadelen van aluminium kozijnen.


  • Jammer genoeg isoleren aluminium kozijnen minder goed dan houten en kunststof kozijnen, maar de isolatiewaarden zijn al flink verbeterd ten opzichte van vroeger, aangezien toen alleen ongeïsoleerde aluminium en stalen kozijnen bestonden.
  • Het is niet mogelijk aluminium te overschilderen, dit komt door de oppervlaktebehandelingen die worden toegepast.
Aluminium kozijnen kleuren

Net als kozijnen van hout en kunststof zijn aluminium kozijnen aan de buitenzijde anders te kleuren dan aan de binnenzijde. Een aluminium kozijn wordt gekleurd doormiddel van een oppervlaktebehandeling, dit zorgt voor een kleurvaste en krasbestendige oppervlakte. Je hebt drie soorten oppervlaktebehandelingen, dat zijn vlakke moffeling (gladde oppervlakte), moffeling met structuurlak (korrelige oppervlakte) en anodisatie (de metaaltint blijft behouden).

Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten