Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/howpark/domains/howpark.nl/public_html/db.php on line 2
Hoe plaats ik een schutting? - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Hoe plaats ik een schutting?


Allereerst is het van belang om te weten waar u de schutting plaatst en welke lengte hij in beslag zal nemen. Meet deze lengte met een landmeter. Om te weten hoeveel palen u nodig heeft, deelt u de le...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Hoe plaats ik een schutting?
admin (17-11-2007 14:56)
3013
0

Hoe plaats ik een schutting?

Allereerst is het van belang om te weten waar u de schutting plaatst en welke lengte hij in beslag zal nemen. Meet deze lengte met een landmeter. Om te weten hoeveel palen u nodig heeft, deelt u de lengte van de schutting door 1.8. Om de 1.8 meter plaatst u dus een paal. Deze palen zullen in gaten in de grond gezet worden. Deze gaten moeten ongeveer 50 cm tot 55 cm diep zijn. Dit kunt u het beste doen met een grondboor.

Vervolgens gooit u betonmortel in het gemaakte gat en giet er ongeveer een halve emmer water overheen. Nu roert u dit goed door elkaar heen. Nu zet u de paal in het natte mortel. De paal moet goed vastzitten in de grond en moet zo'n 1.90 meter boven de grond uitsteken. Zorg ervoor dat de paal loodrecht staat. Als de palen eenmaal in de grond staan, laat u dit 24 uur drogen. Kijk voordat u het laat drogen ook even of de palen ongeveer even hoog staan.

Nu kunt u door middel van een touwtje en een waterpas meten of alle palen even hoog zijn. U kunt het beste uitgaan van de laagste paal en de rest van de palen even groot maken door middel van zagen. Nu boort u op 30 cm en 160 cm boven de grond een gaatje van 3mm in de palen. Schroef schuttingsteunen op de zijkant van de palen vast.Nu houdt u de schuttings delen op hun plaats en schroeft u de delen aan de palen vast. Dit kunt u natuurlijk het beste met twee personen doen. Het laatste schuttingdeel zaagt u op maat zodat de schutting precies goed aansluit. Druk de grond rondom de palen goed vast.
Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten