Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/howpark/domains/howpark.nl/public_html/db.php on line 2
Hoe hang ik lamellen op? - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Hoe hang ik lamellen op?


Lamellen zorgen ervoor dat een kamer of ruimte wordt verduisterd. De lamellen weren het zonlicht en verminderen de inkijk in een huis Lamellen worden meestal voor een raam gehangen en kan ook al...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Hoe hang ik lamellen op?
admin (20-01-2008 15:50)
4067
0

Hoe hang ik lamellen op?

Lamellen ophangen

Lamellen zorgen ervoor dat een kamer of ruimte wordt verduisterd. De lamellen weren het zonlicht en verminderen de inkijk in een huis Lamellen worden meestal voor een raam gehangen en kan ook als decoratie gebruikt worden. Hoe je lamellen bevestigd wordt in deze handleiding behandeld.

Koop de lamellen in een standaard maat die iets groter is dan de lengte van bijvoorbeeld het raamkozijn. Meet nu de precieze lengte van de rail (deze moet exact overeenkomen met de binnenkant van het kozijn). Zaag nu met een ijzerzaag de rail op maat. Teken nu op de bovenkant van het kozijn af waar de lamellenrail moet komen. De afstand tussen de sponning en de rail is bij voorkeur een halve lamelbreedte plus een halve centimeter. Nu hebben de lamellen voldoende ruimte om te kunnen draaien.

Boor nu gaten voor en schroef de bijgeleverde ophangsteunen voor de rail vast in het kozijn. Bestig pas hierna de rail. Nu de rail met de lamelhaken hangt, is het van belang om de lamellen op maat te maken. Meet daarvoor de afstand tussen de lamelhaak en de vesnterbank of grond, afhankelijk van de gewenste lengte van de lamellen. Trek van de gemeten afstand een halve centimeter af en knip de kunstof lamel aan de onderzijde af.

Stoffen lamellen moeten worden voorzien van een zoom met daarin een gewichtje.
Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten