Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/howpark/domains/howpark.nl/public_html/db.php on line 2
Hoe bouw ik een eigen website ? - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Hoe bouw ik een eigen website ?


Een eigen website bouwen is eigenlijk helemaal niet moeilijk. U moet alleen weten welke programma’s te gebruiken zijn en hoe de website uiteindelijk online komt. Uiteindelijk is het de bedoeling...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Hoe bouw ik een eigen website ?
(11-11-2007 11:08)
128
0

Hoe bouw ik een eigen website ?

Een eigen website bouwen is eigenlijk helemaal niet moeilijk. U moet alleen weten welke programma’s te gebruiken zijn en hoe de website uiteindelijk online komt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat u een website online zet met een eigen domeinnaam. Verder is het natuurlijk van belang dat deze website gevonden wordt door belangrijke zoekmachines als Google. In deze handleiding wordt op al deze punten ingegaan.

Programma’s die u nodig heeft:

Adobe Photoshop
Macromedia Dreamweaver of Kladblok
Een FTP programma

Photoshop is bedoeld om de vormgeving van uw website aan te pakken. U kunt een 30 dagen durende trial downloaden op de website van Adobe. In Photshop maken we het jasje van de website. In Macromedia Dreamweaver maken we de code van de website.  Mensen moet namelijk in een website kunnen klikken en moeten binnen een website kunnen navigeren. Dit kunt u allemaal aanpassen in Dreamweaver. Als u vervolgens de code van de website heeft ingevuld slaat u de website op en is de website klaar om op Internet gezet  te worden. Om een website op het Internet te plaatsen heeft u webruimte nodig. Webruimte kunt u aanvragen bij verschillende webhosting bedrijven. U kunt bij een webhosting bedrijf een pakket aanvragen met webhosting en een domeinnaam.  Onder een domeinnaam wordt de naam van uw website verstaan met een extensie erachter. Bijvoorbeeld www.uwbedrijf.nl. Voor een domeinnaam betaald u zo’n 8 euro per jaar en voor webhosting betaald u gemiddeld 40 euro per jaar. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van uw website.

Als u webhosting bij een bedrijf heeft aangevraagd krijgt u van dit bedrijf FTP gegevens. Met FTP gegevens maakt u verbinding met uw website en kunt u bestanden van uw computer overzetten naar de website. U zet in de public_html map of WWW map uw website bestanden. Let erop dat er altijd een index.html of index.php bestand aanwezig is in de public_html of WWW map.

Externe links

Adobe Photoshop trial downloaden


Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten