Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/howpark/domains/howpark.nl/public_html/db.php on line 2
Het downloaden met peer-to-peer - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Het downloaden met peer-to-peer


P2P staat voor peer-to-peer: dit wil zeggen dat er bij down- en uploads sprake is van een directe bestandsoverdracht. Als Jan dus een nummer downloadt, dan gebeurt dat rechtstreeks vanaf de computer v...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Het downloaden met peer-to-peer
Patrick (10-02-2008 09:01)
136
0

Het downloaden met peer-to-peer

P2P staat voor peer-to-peer: dit wil zeggen dat er bij down- en uploads sprake is van een directe bestandsoverdracht. Als Jan dus een nummer downloadt, dan gebeurt dat rechtstreeks vanaf de computer van Piet. Piet is in dit geval de uploader.

Er zijn enorm veel peer-to-peer-programma’s. De bekendste zijn toch wel BitTorrent en eMule, waar voornamelijk ook programma’s, films en games mee uitgewisseld worden. Onder de peer-to-peer-programma’s die voornamelijk voor het uitwisselen van muziek gebruikt worden zijn onder andere KaZaA, LimeWire en Morpheus bekend. Het programma Napster begon jaren geleden voor het grote publiek met dit concept: daarmee is P2P ook wel erg bekend geworden.

Hoe u precies bestanden moet uitwisselen met een P2P-programma, is erg makkelijk. Zorg er echter voor dat u wel legaal handelt: het downloaden van muziek is namelijk legaal. Het aanbieden van muziek echter niet. U kunt de deel(share)-functie van veel programma’s uitschakelen zodat anderen geen bestanden van u kunnen downloaden. Van veel programma’s zijn gratis versies beschikbaar die u prima in staat stellen muziek te downloaden.

Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten