Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/howpark/domains/howpark.nl/public_html/db.php on line 2
Het downloaden met nieuwsgroepen - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Het downloaden met nieuwsgroepen


De laatste jaren wordt het downloaden met nieuwsgroepen steeds populairder. Nieuwsgroepen zijn manieren om bestanden uit te wisselen door ze op een server te plaatsen. Het verschil tussen het download...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Het downloaden met nieuwsgroepen
Patrick (08-02-2008 11:28)
125
0

Het downloaden met nieuwsgroepen

De laatste jaren wordt het downloaden met nieuwsgroepen steeds populairder. Nieuwsgroepen zijn manieren om bestanden uit te wisselen door ze op een server te plaatsen. Het verschil tussen het downloaden via nieuwsgroepen en met een programma als LimeWire of Kazaa is dat bij het laatste de bestanden rechtstreeks van een andere computer gedownload worden. Bij nieuwsgroepen is er dus een tussenschakel die altijd online is, wat ervoor zorgt dat de geplaatste bestanden dus altijd bereikbaar zijn. In dit geval is één bron genoeg om een download compleet binnen te krijgen.

Die server staat dag en nacht online en is in het beheer door een provider. Zo ontstaan er twee soorten gebruikers: mensen met een payserver (die een apart abonnement hebben voor de toegang tot de nieuwsgroepen) en mensen die de nieuwsgroepen van zijn bestaande provider gebruikt. De abonnementskosten van een payserver liggen tussen de vijf en tien euro. Daarmee kan de gebruiker de bestanden veel langer downloaden en bovendien worden de bestanden veel completer binnengehaald.

Dit is eigenlijk enkel een inleiding voor het downloaden met nieuwsgroepen: er zijn ontzettend veel manieren en mogelijkheden om dit te doen. Meer informatie hierover vindt u op www.binaries4all.nl.
Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten