Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/howpark/domains/howpark.nl/public_html/db.php on line 2
Basiskennis over dakkapellen - Artikelen - howpark.nl
login Inloggen

Basiskennis over dakkapellen


De economische kenners verwachten dat de huidige economische crisis nog welke jaren zal aanhouden. Dat betekent dat de huizen verkopen laag zullen zijn, net als andere grote investeringen. Toch wil je...
Artikel:
Aantal keer bekeken:
Reacties:
Basiskennis over dakkapellen
Maurice (29-10-2015 21:30)
1530
0

Basiskennis over dakkapellen

De economische kenners verwachten dat de huidige economische crisis nog welke jaren zal aanhouden. Dat betekent dat de huizen verkopen laag zullen zijn, net als andere grote investeringen. Toch wil je als Nederlander optimaal gebruik maken van de huidige woning, daarom overwegen veel mensen een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel is een relatief kleine investering gelet op de voordelen van het product, maar wat is een dakkapel nu eigenlijk?

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een klein rechthoekig bouwwerk dat wordt geplaatst op het schuine dak van de woning. Elke dakkapel heeft twee zijwanden en een dak en in de meeste gevallen ook een kozijn. Je kunt een dakkapel plaatsen om de leefruimte op zolderverdiepingen te vergroten of om meer licht te creëren. Veel mensen plaatsen een dakkapel om de woning meerwaarde te geven, zodat deze gemakkelijker of voor een hogere prijs verkocht kan worden.

Soorten dakkapellen

De meeste dakkapellen hebben een platdak en worden geplaatst op de achtergevel van de woning, want dan is geen tussenkomst van de gemeente noodzakelijk. Bij dakkapellen op de voor- of zijgevel is een vergunning vereist, een proces dat gemakkelijk tien weken in beslag kan nemen, dat geldt ook voor dakkapellen zonder platdak. Je kunt als consument kiezen uit vier soorten dakkapellen, naast een dakkapel met platdak kan je ook kiezen voor een sleepdakkapel, verlegde nokdakkapel en nokverhoging.

Een sleepdakkapel zorgt voor evenveel ruimtewinst als een normale dakkapel met platdak, alleen krijg je een schuindak met dakpannen in plaats van een platdak met bitumen of EPDM. Sommige zolders zijn te laag voor een gewone dakkapel, dan zou je een verlegde nokdakkapel of nokverhoging kunnen overwegen. Bij een verlegde nokdakkapel wordt alleen de voor- of achterzijde verhoogd, de nok wordt als het ware verlegd of doorgetrokken. Terwijl een nokverhoging zorgt voor een ophoging van de hele zolderverdieping.

Wat kost een dakkapel?

Niet alleen zijn sleepdakkapellen, verlegde nokdakkapellen en nokverhogingen gebonden aan een vergunning, ook kosten zij aanzienlijk meer. Hieronder staan de prijzen gegeven van de verschillende soorten dakkapellen, geldend voor een dakkapel van 5 meter breed. De prijzen zijn een marktgemiddelde, zijn inclusief 21% btw en plaatsen.

  • Platdak dakkapel van 5 meter breed: € 6.000
  • Sleepdakkapel van 5 meter breed: € 7.800
  • Verlegde nokdakkapel van 5 meter breed: € 8.400
  • Nokverhoging van 5 meter breed: € 9.600
Reacties
Nog geen reacties toegevoegd.
Reactie Toevoegen
Je moet inloggen om een reactie toe te voegen.
Gratis Registreren
Wachtwoord vergeten